Vem är vi då???
Efter att ha varit verksamma i nästan tre månader så är det kanske dax att presentera sig och förklara lite vad vi håller på med egentligen.
Vi är två dryckestokiga stollar som har det fina privilegiet att arbeta med vår hobby, för att föra detta vidare så att ni också kan sumpa era personliga relationer med människor för att istället byta mot flaskan så ger vi er denna blogg i all enkelhet.
Eftersom det kan vara svårt att hitta en källa till bra dryckestips i dagens Sverige där varenda blaska lyckas kasta in lite dryckesrecensioner av mer eller mindre kvalificerade sk experter. I ett land där yrket sommelier har tappat sin betydelse och pöbeln inhandlar box viner efter experternas tips om bästa köp så måste det ske en ändring gott folk! För att inte bara vara bittra och lägga sig i dvala medens idioterna tar över, så tar vi strid för välbefinnandet, produkten, historian och inte minst det kultiverade drickandets sköna konst.
Detta är vårt sökande efter upplevelser, förälskelser- och besvikelser i den jästa dryckens tecken. Och kanske kan vi hjälpa någon att få den där fantastiska upplevelsen eller hinna varna er innan ni provar något tråkigt.
//M är en 28 årig frispråkig man som arbetar med dryck genom det statliga monopolet. Har bakgrund som kock, utbildad på HRS i Grythyttan, bott och arbetat med vin i Australien, Italien och Spanien. Jobbat med vin- och spritimport med tonvikt på single malt whisky i Sverige. Driver även idag ett eget litet företag som arbetar med dryckes konsultering. Är en stor Spanien vän, älskar Nebbiolo, Belgisk ale, Lowland whisky och letar ständigt efter nya oupptäckta områden/ drycker.
//D
//MDP står så klart för M och D poäng och bygger på samma skala som används i många mer seriösa dryckesmedier. 100 poäng är så klart den hösta poängen och 0 den lägsta. Ungefär så här funkar det;
0-29 poäng Totalt odrickbart, skam att råvaror används till detta!
30-59 poäng Meningslöst, både tid och koncentration har gått till spillo.
60-69 poäng En godkänd dryck, däremot långt från en upplevelse
70-79 poäng En bra och trevlig dryck som kan rekommenderas
80-89 poäng Kvalitativ dryck som starkt rekommenderas
90-95 poäng Mycket stark rekommendation, en riktig upplevelse
96- 100 poäng Total upplevelse! Ett himmelskt ingripande, en anledning att bli religiös.
Vi skriver inte priserna på produkterna, för att vi anser att det är upp till var och hur mycket pengar man vill lägga på just dryck. Vi tar heller inga mutor, bryr oss inte om vi stampar på några tår -även om det är vänner och familj som säljer eller producerar produkterna.
Vi är bara intresserad av kvaliteten- ingenting annat! !

hmmm, vi hittade inte riktigt någon snygg bild på oss...så det får bli en på en av våra favoritrestauranger istället!
Vi är två dryckestokiga stollar som har det fina privilegiet att arbeta med vår hobby, för att föra detta vidare så att ni också kan sumpa era personliga relationer med människor för att istället byta mot flaskan så ger vi er denna blogg i all enkelhet.
Eftersom det kan vara svårt att hitta en källa till bra dryckestips i dagens Sverige där varenda blaska lyckas kasta in lite dryckesrecensioner av mer eller mindre kvalificerade sk experter. I ett land där yrket sommelier har tappat sin betydelse och pöbeln inhandlar box viner efter experternas tips om bästa köp så måste det ske en ändring gott folk! För att inte bara vara bittra och lägga sig i dvala medens idioterna tar över, så tar vi strid för välbefinnandet, produkten, historian och inte minst det kultiverade drickandets sköna konst.
Detta är vårt sökande efter upplevelser, förälskelser- och besvikelser i den jästa dryckens tecken. Och kanske kan vi hjälpa någon att få den där fantastiska upplevelsen eller hinna varna er innan ni provar något tråkigt.
//M är en 28 årig frispråkig man som arbetar med dryck genom det statliga monopolet. Har bakgrund som kock, utbildad på HRS i Grythyttan, bott och arbetat med vin i Australien, Italien och Spanien. Jobbat med vin- och spritimport med tonvikt på single malt whisky i Sverige. Driver även idag ett eget litet företag som arbetar med dryckes konsultering. Är en stor Spanien vän, älskar Nebbiolo, Belgisk ale, Lowland whisky och letar ständigt efter nya oupptäckta områden/ drycker.
//D
//MDP står så klart för M och D poäng och bygger på samma skala som används i många mer seriösa dryckesmedier. 100 poäng är så klart den hösta poängen och 0 den lägsta. Ungefär så här funkar det;
0-29 poäng Totalt odrickbart, skam att råvaror används till detta!
30-59 poäng Meningslöst, både tid och koncentration har gått till spillo.
60-69 poäng En godkänd dryck, däremot långt från en upplevelse
70-79 poäng En bra och trevlig dryck som kan rekommenderas
80-89 poäng Kvalitativ dryck som starkt rekommenderas
90-95 poäng Mycket stark rekommendation, en riktig upplevelse
96- 100 poäng Total upplevelse! Ett himmelskt ingripande, en anledning att bli religiös.
Vi skriver inte priserna på produkterna, för att vi anser att det är upp till var och hur mycket pengar man vill lägga på just dryck. Vi tar heller inga mutor, bryr oss inte om vi stampar på några tår -även om det är vänner och familj som säljer eller producerar produkterna.
Vi är bara intresserad av kvaliteten- ingenting annat! !

hmmm, vi hittade inte riktigt någon snygg bild på oss...så det får bli en på en av våra favoritrestauranger istället!
Kommentarer
Postat av: Arvid Rosengren
Good stuff. Fast ni kan ju inte stava fel till sommelier, era barbarer.
Vi får väl träffas och dricka (gott) vin någon dag. Jag flyttar hem söderut i Mars.
Ciao!
Postat av: M
haha, tack för den. Erkänner att de var lite väl mycket slarv, går lite för snabbt på tangenterna...
Vi ses garanterat i Mars och dricker fantastiska grejer!!!!
Postat av: Ivan
Och nu när vi vet vad M är för en fillur så kan vi ju knappt bärga oss för att få veta vad D är för nisse.
Keep up the good work bara lite mer frekvent:)
Postat av: M
det kommer inom kort hoppas vi alla...han ska bara ta sig hem från Göteborg
Postat av: Pece
M, Nice sida om krök;-)
Ha d bra min vän!
Trackback